Burgonya pikkelysömörhöz. Öt plusz egy tévhit a rettegett pikkelysömörről


A psoriasis, vagyis a pikkelysömör jelenleg még nem gyógyítható, de tünetileg jól kezelhető bőrbetegség, mely a testen bárhol megjelenhet foltszerű, fokozott elszarusodás jeleit mutató foltok, plakkok formájában, melyek könnyen le is válhatnak, nyílt, elfertőződésre is lehetőséget adó sebet hagyva maguk után.

burgonya pikkelysömörhöz télen vörös foltok a lábakon

A betegség kialakulása veleszületett hajlamhoz kötött, ehhez adódnak hozzá azonban azok a külső, későbbi provokáló hatások, melyek révén végül tüneteket ad. Ezek közé tartozik burgonya pikkelysömörhöz a dohányzás, az elhízás, a stressz, belső betegség, illetve a nem megfelelő táplálkozás is, kutatások és burgonya pikkelysömörhöz is azt mutatják ugyanis, hogy bizonyos ételek és italok fogyasztása könnyen elősegítheti a betegség tüneteinek kialakulását, illetve kiújulását.

burgonya pikkelysömörhöz gyógyítsa meg a térdén a pikkelysömör

Ilyenek a következők is, nézd meg a képeket! A vörös húsok káros, sőt, rákkeltő hatását nemrég hitelesen igazolták, nem véletlen, hogy fogyasztásuk a pikkelysömör esetében sem javallott, a zsírokban gazdag vörös hús ugyanis amellett, hogy fokozza a betegség szempontjából szintén kockázati tényezőnek számító elhízás kialakulásának valószínűségét, gyulladásos folyamatokat indíthat el a testben, melyek szoros összefüggést mutatnak a probléma megjelenésével.

Buday, Otthon - Őszi csirkeragú apró sós burgonya gombóccal

Rákkeltő lehet miatta az étel! Nem is gondolnád, mi mindenben benne lehet ez az anyag.

burgonya pikkelysömörhöz vörös foltok jelentek meg a nyakon és lehámozódtak

Képeken hat dolog, amit gondolj meg jól, megveszel-e.